musik

В нашия живот се случва така, че музиката нахлува изведнъж в него и сякаш никога не си тръгва. Без дори да ставаме музиканти, ние се запознаваме с музикални инструменти, които са част първо от нашата народна култура, след това и от световната музикална култура. Защото музиката е навсякъде и по […]

corridor-1097154_640

ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ

Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно с тази дейност.

Обикновено не знаем за правилата при  почистване на тавани и мазета.

Всички се стараем да подредим и изчистим около себе си, да заживеем в здравословна и уютна атмосфера. Но отпадъците, образувани в резултат от строително–ремонтни дейности в жилища, офиси, търговски обекти, административни сгради и други, се събират по видове и се изхвърлят в специализирани контейнери,5 предварително заявени към фирми, притежаващи разрешителни документи за дейности с отпадъци, съгласно изискванията на чл. 29 от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците.

Всеки, който изхвърли строителни, едрогабаритни и други отпадъци и мебели в или около съдовете за битови и разделно събрани отпадъци, се наказва с глоба в размер от 150 до 500 лв. за физически лица и от 700 до 2000 лв. за юридически лица.

Хубаво е да го знаем – за всеки случай!

Често имаме желание, но ни липсва време да се захванем с основно почистване на тавани и мазета.

Не можем да се спрем, бързаме и бързаме, винаги ангажирани, изнервени, а толкова е хубаво да променим нещо в деня си, в живота си или в дома си. Да го разкрасим и освободим от стари спомени, захабени мебели, ненужни дрехи и вещи,  задръстили жизненото ни пространство. Оглеждаме се с въздишка и всеки път отлагаме иначе блестящата си идея за новия вид и предназначение на тавана, мазето, помощните помещения, килера, гаража или  пристройката в двора.

Поне веднъж се засилваме към прословутото пролетно почистване на тавани и мазета.

Какво ти почистване… Местим насам-натам разни вещи,  до отмала лъскаме прозорци, мебели, предмети на изкуството и фамилни ценности, тупаме, гълтаме прах от килими, одеяла, книги, успяваме да изнесем чували и кашони с отпадъци до контейнера и когато на ръба на силите си се огледаме…  „обърнал се Илия – пак в тия“. Чистим, местим, изхвърляме, а все не успяваме да си поразширим свободното пространство. Отчайващо. И много уморително.

Е, стига вече – можем да осъществим своята идея като си улесним почистването на тавани и мазета, с малко помощ.

Идеите ни за чист и подреден дом са сътворение на представата ни за жизнена среда, начин на живот, здравословни навици, и те не търпят отлагане. Защо да не осъществим всяка фантастична идея, като се облегнем на професионалистите в бранша? Да поверим изнасянето, извозването и почистването от стари вещи, повредени мебели, строителни отпадъци от някогашни напъни да поправим или преправим нещичко от дома и двора си, на хората с опит и технически възможности, които бързо, сръчно и на приемлива цена ще ни позволят да материализираме новите си идеи.

Потърсим ли професионални помощници за почистването на тавани и мазета, гаражи, пристройки, килери, те ще разрешат бързо досадните подробности при осъществяване на мечтания вид на дома или вилата ни, новото предназначение на гаража или пристройката. А какво по-хубаво от това безпроблемно, без умора и с удоволствие да преобразяваме своето място на живот, да го изпълним с радост, топлота и уют. Здравото рамо на един екшън екип като Kartachi.ORG е добро начало за основна промяна.

557

Течовете на покрива са едно най-неприятните явлания за собствениците на жилища. Веднага след като видите знаците на един теч (като обезцветени или влажни стени и тавани), първата стъпка, която е добре да се предприеме, е да се опитате да намерите  източника на теча.  Ако се окаже, че е нещо елементарно или малко, то понякога, можете и сами да го ремонтирате. А ето и най-честите места за покривни течове.

  1. Около комина. Мястото около комина е основен източник на течове. Когато има доста голяма разлика между комина и покрива, тя е склонна да се отдръпне от тухлите с течение на времето или ръждата. Това обикновено лесно и бързо се предотвратява, стига да е единствената причина за произхода на теча.
  2. Проблем с керемидите. Керемидите на вашия покрив може да се повредят, когато те са много стари или когато е имало силна буря. Когато попадне вода покрай тях, тя може да проникне и да доведе до изтичане на информация вътре в дома. Проверете за признаци като насипни гранули, деформирани битумни керемиди или очевидни петна.
tehnologii

Съвременната баня може да предложи на своите домакини страхотни усещания, обзавеждане, комфорт, спа, релакс, модерни джаджи и приложения, които далече надхвърлят старите ни представи за общата функционалност на банята. За щастие обаче, банята не е само това – за щастие , защото на младите семейства им се раждат деца и няма нищо по-хубаво от това, когато самите малчугани започват да се приучават сами да ползват уредите за баня, които са предназначени за тях.

 Ето няколко съвета, как децата да придобиват опит в банята:

С наближаването към втората годинка, трябва за започнат стъпките на детето към приучването с гърнето. Този момент съвпада с момента, когато детето сами може да се изрази, че му се ‘ходи’ до тоалетна – това е момента то да се запознае, с гърнето като негов уред. Тук започва частта, в която вие трябва да сте по-смели от детето и да премахнете няколкото пречки това да стане по-бързо.

99

Повечето жени искат да изглеждат привлекателни в очите на мъжете. За съжаление, много от тях смятат, че най-добрият вариант е, ако са с къса пола и прилепнала блузка с голямо деколте. Внимание, обаче! Определено ще привлечете мъжкото внимание, но едва ли ще е от мъже, които бихте искали около себе си. За да бъдете сексуално привлекателни за интелигентни и интересни хора от мъжката половина, трябва да се обличате по коренно различен начин.

Започнете с избора на качествено бельо. Дори да не отивате на романтична среща, с такова бельо подсъзнателно се чувствате уверени.

Що се отнася до съотношението от дълбочина на деколтето и дължина на полата, има отлично правило : Носете дълбоко деколте с дълга пола или мини пола със затворена яка или блуза. Мъжете не ги привличат полуголи жени, те се нуждаят от поне малко мистерия, която да разгадаят. Може леко да разголите раменете и коленете, за да дадете възможност на желания от вас обект да си фантазира.

07006

Кетъринг компаниите са неизменен помощник в организирането на различни откривания, празници и тържества. Те приготвят, оформят в подходящи порции – стандартни или хапки и доставят на посочено от клиента място поръчаните ястия. Обикновено кетъринг компаниите снабдяват различни събития, на част от които се хапва „на крак“. Това са различни семинари, обучения, коктейли, откривания на магазини и не само, институции; пресконференции и други.

Кетъринг фирмите задължително трябва да разполагат с добри готвачи, които не се страхуват да експериментират. Трябва да имат усет към красивото, освен вкусното и да умеят да приготвят естетически привлекателно и малките индивидуални порции-хапки, в които трябва да се оформи храната за част от събитията. Основна роля имат и качествените продукти, от които да се приготвят различните ястия и коктейлни хапки.

keyboards

Много родители са склонни да развиват в децата си таланти и да ги отглеждат с любов към красотата. Всяко дете е талантливо и уникално важно е да видим правилно неговите способности и да им помогнем да ги развият.

Ако родителят иска да развие в чадото си музикален слух, чувство за ритъм и фини двигателни умения, няма нещо по-добро от това то да започне да се учи да свири на пиано. Купуването на пиано и наемането на компетентен педагог, не е достатъчно. Важно е да се внуши на децата любов към инструмента,  да го накарате да са заинтересува и след това да го наблюдавате.

проблем с дървеници

Много семейства имат проблем с дървеници вкъщи, което поражда страх и паника. Най-разпространените креватни дървеници обичат да пият човешка кръв и често оставят по телата ни едри зачервени пъпки. Разбира се, на пазара се предлагат различни препарати за унищожаване на насекоми, но не всички са трайно ефективни.

Според мнозина специалисти борбата с дървеници е изключително трудна, тъй като този вид вредители е устойчив на много от така наречените купешки отрови. За да премахнете хапливата напаст от домовете ви е нужна правилна стратегия, която включва различни методи по откриване и отстраняване на насекомите.

избор на дограма

Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.

Но нека все пак започнем с цената, която е определяща за избора ни. Предвид високата цена на дървените дограми, мнозина предпочитат монтаж на PVC или алуминиеви профили. Всички тях може да намерите на промоция в сайта www.master-plastik.com, където потребителите могат да поръчат дограми от известни производители, каквито са KMG, Aluplast и Altest. А сега нека разгледаме какви са възможностите за клиентите.

Untitled-1

Подходящ цвят спално бельо за повече настроение

1211  Цветовете влияят върху емоциите ни – спор няма. Още от древността те са се свързвали с опасност, надежда и отчаяние. В наши дни те са средство за терапия, а подходящите могат да сътворят почти чудеса с нашето настроение и възприятия.

Ако сте на път да си купувате спално бельо, дреха или каквото и да е, което се предлага в повече от един цвят, вижте нашите съвети и направете правилния избор.

ЧЕРВЕНО
Свързва се с – енергия, топлина, страст, опасност, оптимизъм, приключение.
Плюсове – стимулира, възбужда, подобрява апетита, тонизира.
Минуси – може да доведе до превъзбуждане, главоболие.
Не се препоръчва при спално бельо за детската стая или при много чувствителни хора.