Почивка през есента на Халкидики

Туризъм и екскурзии

Ако обичате тучни зелени пейзажи, сапфир сини води и жаркото слънце, то на полуостров Халкидики в Гърция ще откриете това, което искате. Това може да стане и на адрес: http://halkidikigreece.estate/bg/

Къде се намира Халкидики

Намира се в северната част на Гърция. Полуостровът Халкидики е идеално място за нови открият от местния живот, почивка на плажа и разбиране за местната култура. Сгушен между красивото Егейско море и величествените селски планини, регионът се отличава с няколко различни ваканционни селища, включително оживените Касандра и Ситония.

На това място, животът е спокоен, а за онези, които търсят уединение могат да са сигурни, че ще открият нещо, което да отговори на нуждите им. С безгрижен чар, в малкия град се създава усещане, което винаги има нещо ново. Това новото може да се преживее в Халкидики, било то по меки пясъчни плажове или в приветливи хотели.

Гръцки обичаи

Ако търсите да се измъкнете от всичко това, което ви заобикаля в ежедневната рутина, то, почивки в Халкидики са перфектни, с много фантастични оферти за настаняване. Съществуват три отделни полуострови в региона. Те носят имената Касандра, Ситония и Атон. Всяко от тези места предлага нещо уникално.

Като най-големият и най-натоварен е Касандра. Това е идеалното място за съчетаване на проучване на почивка на плажа и града, докато Ситония предлага доза много необходима почивка и релаксация. Множество семейно-приятелски забележителности, както и невероятна обстановка. Всичко това означава, че Касандра е чудесно място за почивка и романтика до близката гора.

Блажени плажове и вкусни предложения

Гърция може да се похвали и с продължително горещо лято и мека зима. Мнозина избират да останат на разстояние по време на почивката на Халкидики през парливите летните месеци. На това място със сигурност ще намерите изобилие от слънце, претъпкани плажове, множество културни и исторически приноси на Халкидики.

Разбира се, най-голямата привлекателност на Халкидики се намира в най-добрите плажове на оферта. Опитайте Амулиани или Торини за идилични места, които предлагат изобилие от водни спортове. Неа Потидеа се гордее с 6 километра дълга пясъчна ивица и ясни плувни води – идеални за почивка на Халкидики.

Това, съвсем не е всичко – шезлонги и басейн за вашето гръцко бягство. На това място през есента ще намерите още десетки страхотни неща, които ще може да правите далеч от брега. Потопете се в гръцката култура с посещение на един чудесен и старомоден град, който служи като дом и е древна църква. Има уникални вили. Разходете се из улиците, посетете най-близката таверна и се отдайте на традиционна кухня.

За тези, които са жадни за градския живот, интерес би представлявал близкия Солун. Известен като културна столица на Северна Гърция, тя се гордее с масивна от османска архитектура, намерена в стария град. За най-малките пътуване до близкия парк с много вода, пързалки и забавления могат да се окажат повече от пленителни. Помислете за един следобед на Халкидики празници.

Подобни Публикации

  • Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко. Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат…
  • Облечете в нова премяна старите плочки. Ако наскоро сте правили ремонт на баня с къртене на стари плочки сега тези ненужни на пръв поглед материали могат да живеят втори живот. С малко средства и повече желание може да поканите средиземноморското настроение в дома си. Как да стане това, научете тук:…
  • ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно…