Модерните рокли за сезона пролет-лято 2016 : Мини рокли, с дипли и всекидневни

Мода

Carolina Herrera New York Fashion Week RTW Spring Summer 2016 September 2015

Мини рокли

Мини роклите са чудесен вариант за съблазняване на противоположния пол, както и за подчертаване на привлекателността на женските крака. Поради това без тях просто не може да мине всеки един моден сезон. За това и през 2016 г.  мини роклите все още са модна тенденция. Достатъчно оригинално изглежда роклята със свободна кройка . Това го доказва синият модел на Tory Burch, която е украсена с оранжева дантела. Стилно изглежда прилепналата кожена мини рокля с колан, украсена с горни джобове и райета. Необичаен и сложен, като кройка модела представи в колекцията си Reem Acra. Докато Holly Fulton, Dasha Gauser и Valentin Yudashkin демонстрираха мини рокли в по-класически стил.

Рокли с дипли
Те не губят своята актуалност и през 2016 г., както и различни набори. Модели бяха представени от много модни марки като ЗZAC Zac Posen, Oscar de la Renta, Francesco Scognamiglio и Erdem. Черна рокля без ръкави, украсена по цялото си протежение с дипли бе забелязано в колекцията на Noir Kei Ninomiya.А по-елегантен и екстравагантен модел бе предложен  от Toga House. Класическият дълга рокля с черно-бяли дипли и големи кожени украшения.

Всекидневни рокли
Ежедневни рокли не са само за красота, но и за да осигуряват максимален комфорт. Ярки модели на подобни рокли с различни решения за кройка и ръкави предлагат в своите колекции Lacoste, Dolce & Gabbana, Paul Smith и Peter Pilotto. Особено се хареса на много от почитателите на висшата мода модел на женствена рокля със строга кройка на Sportmax в деликатен праскова-оранжев цвят, придаваща образа на елегантност и изтънченост на женският образ. Повече от романтичният червен модел с дълбоко деколте бе предложена от модна къща Paul & Joe. Леката ефирна рокля е украсена с голям флорален принт в сиво-зелен цвят, което я прави особено привлекателна.