Как да дадете по-дълъг живот на любимите маратонки

Мода

Как да разбера кога да заменя маратонките?

Прекалено старите или износени обувки са честа причина за наранявания.

Важно е да се замените вашите маратонки и всеки вид обувка с нови на определен период или след изминаване на известни разстояния. Предвид, че всеки нов чифт нови обувки на всеки няколко месеца може да се стори скъпа екстра е добре да знаете как да ги съхраните, за да ги притежавате за по-дълго:

  • Носете маратонки само за упражнения.

Въпреки, че спортните обувки често са най-удобния чифт, то не ги носете постоянно. Ходенето до кварталния магазин, обуването на бързо за отскачане до контейнера за смет, може да доведе до по-бързото им амортизиране и износване на възглавницата.

Дори да бързате много винаги намирайте време да отвързвате и завързвате връзките на маратонките. Много хора пропускат тази част, а само след няколко месеца езикът и върха над петата увисват и загрозяват цялостния вид на маратонката.

  • Подсушавайте мокрите спортни обувки правилно.

Ако обувките ви се намокрят, не ги оставяйте на пряка топлина, около радиатор. Топлината изсушава кожата и други материали в обувките. Освен, че това може да доведе до разлепването на подметката вида им значително се променя. За да им помогнете да изсъхнат по-бързо, можете да сложите смачкани вестници вътре в тях.

Алтернативни обувки – ако имате възможност подсигурете си поне два чифта спортни обувки. Така от една страна по-лесно ще съчетавате с останалите спортни екипи и носените ще имат повече време да изсъхнат естествено.

  • Съхранявайте обувките си правилно.

Съхранявайте обувките си на хладно и сухо място, където могат да се проветрява добре. Не ги оставяйте в места като фитнес чанта или багажника на автомобила.

  • Не перете в пералнята.

Ако е необходимо да почистите обувките си, използвайте четка скраб, мек сапун и студена вода, а след това да ги изсушете със сух въздух.

Подобни Публикации

  • Спортно-елегантна визия, лека небрежност и много удобство. Това обещава и модата през есента и зимата на 2015/2016 г. С маркови спортни стоки за жени и мъже може да получите много повече от стилна елегантност. Нещо повече, когато тялото е облечено в естествени и висококачествени материи, то може да долови удоволствието…
  • Грижата за здравето на целия организъм е основен фактор за успешното предотвратяване на проблеми със зъбите. Най-разпространените болести на устната кухина са кариесът и парадонтитът. Наред с неправилното хранене, липсата на хигиена и нередовност в посещенията при стоматолог, учените добавят в групата на главни виновниците за стоматологични проблеми, хронични болести,…
  • Съвременната баня може да предложи на своите домакини страхотни усещания, обзавеждане, комфорт, спа, релакс, модерни джаджи и приложения, които далече надхвърлят старите ни представи за общата функционалност на банята. За щастие обаче, банята не е само това – за щастие , защото на младите семейства им се раждат деца и…