Вили и къщи в миналото и до наши дни

Имоти

Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко.

Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат специални постановления издадени от Министерския съвет парцели, за които да се грижат и да превърнат във вилни зони.

Днес информация за покупката на имот, може да намерите на адрес: http://imoti-bansko.com/

В резултат от полагания труд, хората се радвали, а вилните зони се облагородяваха. Повечето си построиха бунгала и масивни къщи, всеки в зависимост от възможностите. Някои от тях прекараха частични пътища, електричество и чиста питейна вода. За кражби в онези години не можело да се говори, защото тогавашната „милиция“ е работела „нонстоп“. В почивните дни, или познати като съвременен „уикенд“ хората с децата са се товарели на автомобила и заминавали на вилата за почивка и работа в градинките.

Години по напред с времето, вилните зони са занемарени, кражбите зачестяват, а собственици на имоти спират да се борят с опазването им. Не са малко и тези, които оставиха държавата си и се впуснаха да гонят дивото.

Занемаряването на всичко – домове, семейства, вили, имоти на всякъде се забелязва и то масово. Останаха две групи граждани – едните тези, които все още се борят да изкарат „насъщния си“ и другите тези, които са на път да променят статуса си.

За покупки на къщи и имоти рядко се говори, но дори и да става всеки гледа да измами “другарчето“. Много са изоставените имоти, къщи и вили, които пустеят въпреки прекараните ток и вода.

Наблюдения и статистики сочат, че продажба и цени на имоти не са високи, дори по-ниски от цена на апартамент в панелка от 50 квадрата и това за цяла вила. Все още има надежда за постоянно заселване на повечето вилните зони, което е и алтернатива в големите градове.

Сред основните проблеми на вилните зони в България се оказва недобрата инфраструктура, липсата на бърза медицинска помощ и училищни бази. Всичко това е една от предпоставките млади български семейства да бягат от тези места и да търсят имоти в различни краища на страната. Въпросите с електричество, парно и вода са също от ключовите фактори. Да не изброяваме затрудненията на възрастни хора без лични автомобили как се придвижват при липса на здравни заведения, аптеки, магазини. Всички те лишени от нормални условия на живот.

Днес в зависимост от възможностите на хората се откриват и нови полета за изява – покупка на вила е още една нова вратичка за почивка.

Подобни Публикации

  • Облечете в нова премяна старите плочки. Ако наскоро сте правили ремонт на баня с къртене на стари плочки сега тези ненужни на пръв поглед материали могат да живеят втори живот. С малко средства и повече желание може да поканите средиземноморското настроение в дома си. Как да стане това, научете тук:…
  • Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко. Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат…
  • ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно…