5 капана за реда и хигиената на домашния любимец

За дома

Ако от скоро имате домашна животинка, то навярно още изчитате цели томове материали, за това как да се грижите и отглеждате правилно.

Много са нещата, които имат важна роля в отглеждане на домашен любимец, а хигиената е едно от тях. Тя е ценен съюзник не само на домашния любимец, но и за цялото семейство, особено ако в дома живеят малки деца или възрастни хора.

Ето и 5 неща, около реда и хигиената на домашния любимец:

Килими по пода – няма спор, че попива всичката мърсотия и задържа косми от домашния любимец. Натрупваната по килима козина образува статично електричество. Освен за разресване и грижа по козината на кучето, погрижете се и за хигиената на килими и пътеки.

Винтилови тапети – те са провокатори за кучетата. На тях те пробват зъбите си и изпитвайки истински удоволствие едва ли ще се откажат да им устоят и следващия път.

Ажурени пердета или завеси от мека тъкан – те са истинско изкушение за котката, особено ако е малка. Когато порасне и натежи котката има вероятност да смъкне корниза, а това за нея е забавно и със сигурност ще го повтори.

Дребни предмети по откритите рафтове – те са идеалните играчки, както за кучето, така и за котката. Малките домашни любимци ги разиграват, бутат, разместват, търкалят с лекота. Ако сред тях имате ценни предмети, приберете си, за да няма сърдити и обидени по-късно.

Обувки, които не са прибрани по затворени шкафове – те със сигурност ще събудят интереса на не кастрирани кученца и котенца. Затова погрижете се да останат на сигурни места и далеч от любопитството на домашните животинки.

Подобни Публикации

  • Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.…
  •   Ако имате приятел или член на семейството барабанист, не вие на него, а той на вас задължително трябва да подари подарък специализирани тапи за уши. Естествено, се шегувам. Самият аз смятам, че това е един от най-трудните за овладяване инструменти и се изисква истински талант, за да можеш да…
  • Таванското помещение все по-често се преоткрива. То дарява чудесни възможности и може да преустанови цялата жилищна атмосфера. С някои лесни подобрения и вие може да превърнете килера за вехтории в чудесен вариант с площ за битуване, творчество или работно място. Все по-често срещаните прозорци по покривите търпят видими подобрения и…