Най-честите места за покривни течове, ремонт на покрива

За дома

Течовете на покрива са едно най-неприятните явления за собствениците на жилища. Веднага след като видите знаците на един теч (като обезцветени или влажни стени и тавани), първата стъпка, която е добре да се предприеме, е да се опитате да намерите  източника на теча.  Ако се окаже, че е нещо елементарно или малко, то понякога, можете и сами да го ремонтирате. Но в повечето случаи ви трябва професионална помощ за ремонт на покрива.

А ето и най-честите места за покривни течове.

  1. Около комина. Мястото около комина е основен източник на течове. Когато има доста голяма разлика между комина и покрива, тя е склонна да се отдръпне от тухлите с течение на времето или ръждата. Това обикновено лесно и бързо се предотвратява, стига да е единствената причина за произхода на теча.
  2. Проблем с керемидите. Керемидите на вашия покрив може да се повредят, когато те са много стари или когато е имало силна буря. Когато попадне вода покрай тях, тя може да проникне и да доведе до изтичане на информация вътре в дома. Проверете за признаци като насипни гранули, деформирани битумни керемиди или очевидни петна.
  3. Улуците. Не е минало дълго време, тъй като сте изчистили коритата? Когато те са запушени или повредени, застоялата вода, може да предизвика изтичане на вода. Водата също може да се замразява в канавката и да предизвика множество други проблеми, така че е много важно да се чистят вашите улуци редовно, дори и да не подозирате течове.
  4. Долини. Когато две равнини на вашия покрив се пресичат, на линията, където те се срещат, се нарича долина. Водата се събира в тези дънни депа, така че, какъвто и да е проблем с покритието, може да доведе до теч на вода в къщата.

 

Подобни Публикации

  • Цената за даден продукт или услуга в наши дни винаги оказва съществено значение върху продажбата му. И колкото и да отричаме, че цената за конкретно нещо не е твърде висока или пък е доста приемлива, тя винаги има ключово значение. Щом става дума за онлайн бизнес и цена за  изработка…
  • Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.…
  • Таванското помещение все по-често се преоткрива. То дарява чудесни възможности и може да преустанови цялата жилищна атмосфера. С някои лесни подобрения и вие може да превърнете килера за вехтории в чудесен вариант с площ за битуване, творчество или работно място. Все по-често срещаните прозорци по покривите търпят видими подобрения и…