Пролетно почистване на тавани и мазета

За дома

ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ

Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно с тази дейност.

Обикновено не знаем за правилата при  почистване на тавани и мазета.

Всички се стараем да подредим и изчистим около себе си, да заживеем в здравословна и уютна атмосфера. Но отпадъците, образувани в резултат от строително–ремонтни дейности в жилища, офиси, търговски обекти, административни сгради и други, се събират по видове и се изхвърлят в специализирани контейнери,5 предварително заявени към фирми, притежаващи разрешителни документи за дейности с отпадъци, съгласно изискванията на чл. 29 от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците.

Всеки, който изхвърли строителни, едрогабаритни и други отпадъци и мебели в или около съдовете за битови и разделно събрани отпадъци, се наказва с глоба в размер от 150 до 500 лв. за физически лица и от 700 до 2000 лв. за юридически лица.

Хубаво е да го знаем – за всеки случай!

Често имаме желание, но ни липсва време да се захванем с основно почистване на тавани и мазета.

Не можем да се спрем, бързаме и бързаме, винаги ангажирани, изнервени, а толкова е хубаво да променим нещо в деня си, в живота си или в дома си. Да го разкрасим и освободим от стари спомени, захабени мебели, ненужни дрехи и вещи,  задръстили жизненото ни пространство. Оглеждаме се с въздишка и всеки път отлагаме иначе блестящата си идея за новия вид и предназначение на тавана, мазето, помощните помещения, килера, гаража или  пристройката в двора.

Поне веднъж се засилваме към прословутото пролетно почистване на тавани и мазета.

Какво ти почистване… Местим насам-натам разни вещи,  до отмала лъскаме прозорци, мебели, предмети на изкуството и фамилни ценности, тупаме, гълтаме прах от килими, одеяла, книги, успяваме да изнесем чували и кашони с отпадъци до контейнера и когато на ръба на силите си се огледаме…  „обърнал се Илия – пак в тия“. Чистим, местим, изхвърляме, а все не успяваме да си поразширим свободното пространство. Отчайващо. И много уморително.

Е, стига вече – можем да осъществим своята идея като си улесним почистването на тавани и мазета, с малко помощ.

Идеите ни за чист и подреден дом са сътворение на представата ни за жизнена среда, начин на живот, здравословни навици, и те не търпят отлагане. Защо да не осъществим всяка фантастична идея, като се облегнем на професионалистите в бранша? Да поверим изнасянето, извозването и почистването от стари вещи, повредени мебели, строителни отпадъци от някогашни напъни да поправим или преправим нещичко от дома и двора си, на хората с опит и технически възможности, които бързо, сръчно и на приемлива цена ще ни позволят да материализираме новите си идеи.

Потърсим ли професионални помощници за почистването на тавани и мазета, гаражи, пристройки, килери, те ще разрешат бързо досадните подробности при осъществяване на мечтания вид на дома или вилата ни, новото предназначение на гаража или пристройката. А какво по-хубаво от това безпроблемно, без умора и с удоволствие да преобразяваме своето място на живот, да го изпълним с радост, топлота и уют. Здравото рамо на един екшън екип е добро начало за основна промяна.

Подобни Публикации

  • Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко. Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат…
  • Представете си, че сте поканили любимите си хора на гости. Те звънят на вратата, но навън вали проливен дъжд. Ако не искате да стоят мокри и да се чувстват некомфортно, добра идея е да имате навес над входната врата. Такъв ще предпазва площта пред нея и ще служи като изолация…
  • Ако обичате тучни зелени пейзажи, сапфир сини води и жаркото слънце, то на полуостров Халкидики в Гърция ще откриете това, което искате. Това може да стане и на адрес: http://halkidikigreece.estate/bg/ Къде се намира Халкидики Намира се в северната част на Гърция. Полуостровът Халкидики е идеално място за нови открият от местния…