Полагане на нови плочки върху стари

За дома

При подмяна на стари плочки с нови по подове и стени може да срещнете някои затруднения. Ако не желаете да губите време и усилия, решението е просто. Наемете експерти по кърти чисти. При условие, че старите керамика държи стабилно, с новото може да коригирате всичко от самото начало.

В основите на това как да се поставят нови плочки върху старите и възможно най-бързо да завършите довършителните работи стоят методите по полагане. Полагането на нови плочки върху стари спестява време и усилия и значително подобрява стайлинга.

Старата керамика красиво поддържана – уверете се, че старата плочка ще бъде на сигурно място. Голямото количество прах и замърсявания, могат да причинят увреждане на пода и тогава задължително се налага ремонт. Премахването на стари слоеве и покрития водят до нежелано понижаване на нивото на пода, както и до значително увреждане. Съществува риск, че старата плочка може да се напука или отлепи, ако не е поставена правилно или на нужното ниво. Необходимо е етажно изравняване. Експертите, които имат голям опит знаят всичко за това как да се демонтират стари плочки, как се кърти бетон или мазилка и разполагат с необходимите консумативи.

Преди да залепите плочките върху съществуващите плочки, не забравяйте да подготвите почвата. Това е важна стъпка при определяне на качеството на крайния резултат.

Подготовка на основата е свързана с покритие на най-горния слой. Ако някои плочки са напукани, извадете ги. Местата, където можете да чуете звуците на кухини също трябва да се почистят добре от старите плочки. Празното пространство и коритата ремонтирани с циментова замазка на нивото на пода трябва да бъдат почистени от цялата мръсотия и прах. Ако фугите в основата на старата напукана плочка, бъдат заличена, ще създадат зърнеста повърхност, която ще предостави допълнителна адхезия към новото решение. Желателно е да бъде отстранен и напуканият варов разтвор. За да се подобри цялостната визия е необходимо да се премахне стария слой с неравни плочки. Това може да стане с помощта на обикновен диск за шлифоване. Достатъчно е внимателно да се работи срещу надрасканите повърхности, за да може лепилото да полепне плътно. Друг вариант е създаването на драскотини по повърхността. Може също да се използва за голяма шкурка или пилене. За по-добро сцепление може да се направите разрез на плочки, премахване на цели слой, но само 60%. Разрезите могат да бъдат направени от всякакъв подходящ инструмент. Разстоянието между тях не трябва да надвишава 20 мм. Това е бавен и труден процес, защото рядко се прибягва до експерти.

Ако съществуват различия или нещо, което сте направили по грешка, когато изравнявате повърхността, обърнете внимание и навреме коригирайте.

Изчакайте най-малко 3 дни преди да започнете да ходите по новия под, в случай, че плочките са поставяни в този участък от банята. Обикновено, изсушаването на лепило изисква само един ден. Въпреки това, ако помещението е подложено на лошо усвояване на влага, следователно трябва да чакате по-дълго. Имайте предвид, че обикновеното лепило и смес за керамични основата е необходимо да се подготви по-добре.

Ето всички основни правила за полагане на нови керамични повърхности изискват стриктно спазване на инструкциите, а всичко това е гарант за високо качество.

Обърнете се към специалистите от кърти чисти.

Подобни Публикации

  • Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.…
  •  Свети Валентин - най-романтичният празник стана много популярен в България и вече  хиляди двойки празнуват. Преди тази дата също се извършват редица приготовления. Независимо на колко дълга връзка се радват, за дамите е от огромно значение да изглеждат ослепително. Бельото, естествено, се избира специално и е набелязано дълго преди облеклото.…
  • Таванското помещение все по-често се преоткрива. То дарява чудесни възможности и може да преустанови цялата жилищна атмосфера. С някои лесни подобрения и вие може да превърнете килера за вехтории в чудесен вариант с площ за битуване, творчество или работно място. Все по-често срещаните прозорци по покривите търпят видими подобрения и…