Как да си направим навес за защита от вятъра в студеното време

За дома

Представете си, че сте поканили любимите си хора на гости. Те звънят на вратата, но навън вали проливен дъжд. Ако не искате да стоят мокри и да се чувстват некомфортно, добра идея е да имате навес над входната врата. Такъв ще предпазва площта пред нея и ще служи като изолация от външните климатични аномалии в най-студените и влажни дни.

Ето и една добра алтернатива, която може да използвате сами и да си направите такъв навес:

Навесът над входната врата е не само за удобство, но и неразделна част от фасадата на сградата. Наред с това, че предпазва, навесът служи и като добър декор за доизграждане визията на дома. Навесът привлича погледа на околните минувачи, особено ако е изработен с вкус и качествени материали.

Съществуват множество възможности за изработка на навес. На коя от тях ще се спрете, зависи изцяло от вас и това, което вашия дом позволява като реформа. Стилът на дома и фасадата, трябва да са в синхрон с навеса. При изчистена фасада са много подходящи по-атрактивните навеси и обратното. Ако фасадата на сградата е по-натруфена и тежка, то по-добър вариант е избора на изчистени линии в навесите.

Друго важно при цветовете е разноцветната фасада. В добре избран десен тя ще си партнира добре с навес и обратното.

Каквото и да изберете, трябва да е съобразено с условието, че навесът трябва да е в пълна хармония с цялата конструкция на сградата. Той трябва да е стабилно закрепен. Преди да се започне работа по него, трябва предварителен план. Разчертаването на скица, маркирането и обозначенията са необходими. Съобразете обстановката около сградата. Дървета и други навеси също могат да окажат влияние на планувания. Пространството пред входа на сградата трябва да е достатъчно свободно, за да доизгради допълнителната част.

Позволено е да се правят макети и да се пробват различни варианти, докато се избере най-подходящия навес с ветрозащитна система.

Подобни Публикации

  • ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно…
  • Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.…
  • Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко. Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат…