Как да изберете спално бельо за детето си според цвета

За дома

detsko

Когато става въпрос за детско спално бельо, то както и всяко друго нещо, необходимо за детето, на първо място трябва да бъде качествено. Освен че не трябва да съдържа опасни и вредни елементи, детското спално бельо трябва да бъде цветно и забавно. Изборът на правилният цвят понякога е трудна задача, затова ще се опитаме да Ви улесним.

За традиционен цвят се счита синият. Той има успокояващо въздействие и подготвя детето за сън. Спалните комплекти с този цвят са подходящи за талантливи и спортни деца. Добре е да не бъде тъмен, тъй като е доказано, че натоварва очите.

Ако в стаята на Вашето дете има телевизор или монитор, най-подходящият цвят за спално бельо е зеленият. Светлите и пастелни зелени нюанси въздействат отпускащо и създават приятна атмосфера.

Спално бельо в жълти нюанси е идеален избор за творчески натури, тъй като повишават настроението, увеличават интересите на децата и те стават по-любознателни към света.

Тъмните тонове като виолетово, сиво и черно не са подходящи за детско спално бельо. Тези цветове депресират и подтискат психически децата. Кафявото също не е препоръчително за детска стая.

Специалисти препоръчват спално бельо в сметаново, карамелено, медено и други вкусни шарки за злояди деца, тъй като те отварят апетита.

Подобни Публикации

  • Хромотерапията е позната по света като цветолечение, макар, че не е придобила голяма популярност в България, тя все пак започва да се практикува в СПА центрове, в санаториуми и клиники за рехабилитация. Трябва обаче да се каже, че нейното благотворно въздействие върху здравето и емоциите на човек е известно от…
  • Спортно-елегантна визия, лека небрежност и много удобство. Това обещава и модата през есента и зимата на 2015/2016 г. С маркови спортни стоки за жени и мъже може да получите много повече от стилна елегантност. Нещо повече, когато тялото е облечено в естествени и висококачествени материи, то може да долови удоволствието…
  • Грижата за здравето на целия организъм е основен фактор за успешното предотвратяване на проблеми със зъбите. Най-разпространените болести на устната кухина са кариесът и парадонтитът. Наред с неправилното хранене, липсата на хигиена и нередовност в посещенията при стоматолог, учените добавят в групата на главни виновниците за стоматологични проблеми, хронични болести,…