Какво може да направите със стари плочки

За дома

Облечете в нова премяна старите плочки. Ако наскоро сте правили ремонт на баня с къртене на стари плочки сега тези ненужни на пръв поглед материали могат да живеят втори живот.

С малко средства и повече желание може да поканите средиземноморското настроение в дома си.

Как да стане това, научете тук:

Ако искате да обновите градината или банята в дома, може да направите някои реформи, които да са всичко друго, но не и скъпи. Украсени по различен начин и далеч разминаващите се от познати стандартни, може да обновите веранда, къртене на тераса, балкон, баня или оградата на двора, при това с оригинални похвати.

За целта съберете малко равни камъни и плоскости (такива може да закупите и от строителен магазин) Като истинско произведение на изкуството ще заприличат те подредени в различни форми, а за още по-голям може да оцветите всяка от тях в различен цвят. Всичко зависи от вашето въображение.

Парчетата, които служат за украса могат да са обикновени плочки, от ремонта в банята. Всички натрошени, строителни материали, освен да бъдат изхвърлени боклука могат да получат право на нов живот.

Най-лесно е да се снабдите с такива, ако планувате в най-скоро време ремонт в банята. Натрошете ги с чук. Един път поставени на стените, къртене мозайка, малките плочки ще са добра изолация срещу влага и горещина, а студът по никакъв начин няма да им повлияе.

За да започнете подредбата на стена или веранда снабдете всички материали:

Смес за фугиране, цветен пигмент на прах, лепило и както вече споменахме натрошените стари плочки.

Изборът на плочки е като съпоставяне на няколко цвята или вида. Ограничения в цветовете не бива да съществуват. Колкото по-шарена е идеята, толкова по-уникална и интересна ще е.

Разчупване на плочки с клещи – ако все пак сте се снабдили с нови плочки или цели такива ще се наложи сами да ги разчупите. Това става с клещи. Така плочките се чупят по-гладко и лесно.

Разтрошаване на плочки, къртене на фаянс – ако клещите не са натрошили плочките достатъчно, продължете процеса с помощта на чук.

Оформяне – използвайте специални клещи, за да раздробите на големи части парчетата стари плочки и за да отстраните стърчащите ръбове.

Едва когато сте направили подготовката може да пристъпите към лепене на формите стари плочки по стената на веранда или оградата.

Подобни Публикации

  • Всички наши родители помнят годините на социализма, когато с помощта от държавата се подпомагаха доходите на население, или така наречената процедура „самозадоволяване“. Тя била свързана с отглеждане на зеленчуци и плодове, с производство на месо и мляко. Целта, на задачата обаче била хората, които живеят в малки апартаменти, да получат…
  • Ако обичате тучни зелени пейзажи, сапфир сини води и жаркото слънце, то на полуостров Халкидики в Гърция ще откриете това, което искате. Това може да стане и на адрес: http://halkidikigreece.estate/bg/ Къде се намира Халкидики Намира се в северната част на Гърция. Полуостровът Халкидики е идеално място за нови открият от местния…
  • Представете си, че сте поканили любимите си хора на гости. Те звънят на вратата, но навън вали проливен дъжд. Ако не искате да стоят мокри и да се чувстват некомфортно, добра идея е да имате навес над входната врата. Такъв ще предпазва площта пред нея и ще служи като изолация…