За какво да внимаваме при избор на дограма

За дома

Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.

Но нека все пак започнем с цената, която е определяща за избора ни. Предвид високата цена на дървените дограми, мнозина предпочитат монтаж на PVC или алуминиеви профили. Всички тях може да намерите на промоция в сайта www.master-plastik.com, където потребителите могат да поръчат дограми от известни производители, каквито са KMG, Aluplast и Altest. А сега нека разгледаме какви са възможностите за клиентите.

От съществено значение за една добра дограма е нейната устойчивост на външни атмосферни влияния и здравината на материала. Според мястото, на което ще се монтират новите прозорци може да прецените каква дограма да закупите. На първо време е добре да си дадем сметка за климатичните особености на даденото място – апартамент, къща, офис и прочие.

В случай, че там където се намира сградата има постоянно променлив климат, както и внезапна смяна на дъжд, студ, вятър, жега, то най-доброто решение за вас е алуминиевата дограма. Поради нейната здравина тя е подходяща за места с големи температурни разлики. Разбира се, тук може да избирате между топъл и студен профил. Студеният е с непрекъснат термомост и при него има риск от появата на конденз, докато при топлите профили с непрекъснат прекъснат термомост кондензацията е сведена до минимум.

Ако все пак не държите на висока износоустойчивост, то тогава PVC дограмата е препоръчителна. Тя предлага добра здравина и устойчивост при нормален климат, какъвто има в България. Именно за това PVC профилите се радват на голяма популярност сред домакинствата у нас и се купуват доста често. Ако все пак живеете в държава или град с тежки метеорологични влияния алуминиевата дограма ще свърши значително по-добра работа.

Разбира се, можем да изброим десетки предимства на PVC профилите. На първо място са топлоизолационните свойства, които гарантират на клиентите, че техния дом ще бъде защитен от пропуск на топлинна енергия, влизане на студ и загуба на електричество. Колкото повече камери има дограмата от поливинилхлорид, толкова по-добро ще е нивото на топлоизолацията, която тя предлага. Вие може да поръчате PVC дограма, която притежава от три до шест камери. По-големия брой камери се препоръчва ако се намирате на студени места подлежащи на постоянен студ, сняг или валежи от дъжд.

Шумоизолацията пък е следващият важен момент. Тя зависи и от стъклопакета, който ще монтирате. Идеята тук, е да се спасите от външния шум, който нарушава вашата почивка и спокойствие. Шумоизолационните характеристики са важни и за работни места, като офиси, болници, институции и въобще на места, в които се налага спазване на тишина.

Ако пък търсите дограма за индустриални сгради и заводи, то алуминиевата дограма с непрекъснат термомост е добро хрумване. Тук не се държи на топлоизолацията, а по-скоро на здравината на профила и визията, която придава на сградите. Алуминиевите профили от студената серия са по-евтини и могат да ви послужат чудесно за гореизброените предприятия.

Още една особеност на дограмите е тяхната поддръжка. Както написахме по-горе алуминиевите дограми имат по-добра износоустойчивост от PVC дограмите, но се поддържат значително по-трудно. Грижите за алуминиевите профили са повече и целят да удължите живота им възможно най-дълго през годините. Що се касае до ПВЦ дограмите те се поддържат и почистват лесно, без да се налага да прилагате някакви специални процедури.

Тук трябва да споменем и важността на стъклопакета. Последният може да бъде съставен от различен вид и брой стъкла, което повишава енергийната ефективност във вашите сгради, а също така влияе положително и за шумоизолацията. На българския пазар могат да се намерят прозрачни или цветни стъкла, тъй че да направите перфектната комбинация за вашето жилище, офис, вила и т.н.

Не на последно място поставяме и визията на дограмата, която трябва да е подхожда на дома или работното ни място. Дограмата от алуминий се продава в най-различни разцветки, които ще се съчетаят по чудесен начин с останалите ви мебели. Дизайнът на алуминиевите профили е по-добър от този на PVC дограмите, макар че при последните вече може да се поставят различни облицовки имитиращи дървесни видове и/или цветове.

И накрая ви съветваме да се доверите на професионалните фирми за дограми, които ще доставят продукта и ще го монтират на мястото, което посочите. Не забравяйте, че именно от качествения монтаж зависи дълголетието и функционалността на дограмата ви.

Подобни Публикации

  • Много семейства имат проблем с дървеници вкъщи, което поражда страх и паника. Най-разпространените креватни дървеници обичат да пият човешка кръв и често оставят по телата ни едри зачервени пъпки. Разбира се, на пазара се предлагат различни препарати за унищожаване на насекоми, но не всички са трайно ефективни. Според мнозина специалисти…
  • Представете си, че сте поканили любимите си хора на гости. Те звънят на вратата, но навън вали проливен дъжд. Ако не искате да стоят мокри и да се чувстват некомфортно, добра идея е да имате навес над входната врата. Такъв ще предпазва площта пред нея и ще служи като изолация…
  • Съвременната баня може да предложи на своите домакини страхотни усещания, обзавеждане, комфорт, спа, релакс, модерни джаджи и приложения, които далече надхвърлят старите ни представи за общата функционалност на банята. За щастие обаче, банята не е само това – за щастие , защото на младите семейства им се раждат деца и…