Илюзия на линии и форми – стратегия за подредени мазета

За дома

Basement-cleaningОбзавеждането в съвременните жилища е твърде разнообразно и може това многообразие на пазара провокира честата смяна на мебели. Къде обаче съхраняваме старото обзавеждане и кой да се погрижи за всички излишни неща от дома. Потърсихме мненията на специалисти по почистване на тавани мазета.

Еднообразието не е на мода – винаги правоъгълни мебели, с еднакви форми и големини стават банални. Във вечния стремеж да търсим нещо различно, креативно и функционално, много от нас прибягват към по-разчупени похвати. Изборът на поръчкови мебели, промяната в интериора, поне един път годишно са само част от нещата, които много от нас предприемат ежегодно.

Обемите имат значение – както могат да внесат настроение, така и обратното да го отнемат. В помещение, където почти липсва място за движение, обемът на мебели, вещи и предмети може да е натрапчив и отблъскващ. Ако и вашите помещения обгръщат с такива усещания, то замислете се за разчистването им. Почистване на тавани и мазета е от голяма полза за освобождаване на пространствата.

Дълги вертикални линии – линиите и формите винаги са склонни да ни поднесат поредица от илюзии. Така всеки може да създаде съвременния характерен интериор. Такъв създава усещане за извисяване. В случай, че малки помещения като мазета и тавани, позволяват такива импровизации може именно в тях да заложите на линиите. С дълги и вертикални линии, обемите и формите придобиват стойност и като, че ли не са затрупани от динамика и устрем.

Уравновесено съчетание – съчетаване на вертикални и хоризонтални линии показ за стабилност и спокойствие. Дори в помещенията, които рядко използваме като тавани и мазета може да внедрим хармонията, залагайки на това твърдения. Съчетанието на различни епохи и стилове в интериора е пресен пример и до днес. Такова смело можем да си позволим, след като направим цялостно почистване на тавани и мазета и освободим нужните пространства. За повече оптическа илюзия може да се заложи на концентрация от декоративни детайли и елементи. Обеми, форми и линии са неотлъчни съпроводи на нашите интериори. Ако се стремите към постигане на по-уединени пространства, вдъхващи спокойствие, то експериментирайте с вашите мазета и тавани.

Старите вещи – вещите във всеки един дом са само средства, чрез които настроението се затвърждава във времето. С помощта на изградените, чрез тях образи, като безмълвни хипнотизатори всяка една придобивка в интериора ни го втълпява по най-универсалния от всички езици – езикът на формата.

Подобни Публикации

  • Грижата за здравето на целия организъм е основен фактор за успешното предотвратяване на проблеми със зъбите. Най-разпространените болести на устната кухина са кариесът и парадонтитът. Наред с неправилното хранене, липсата на хигиена и нередовност в посещенията при стоматолог, учените добавят в групата на главни виновниците за стоматологични проблеми, хронични болести,…
  • Спортно-елегантна визия, лека небрежност и много удобство. Това обещава и модата през есента и зимата на 2015/2016 г. С маркови спортни стоки за жени и мъже може да получите много повече от стилна елегантност. Нещо повече, когато тялото е облечено в естествени и висококачествени материи, то може да долови удоволствието…
  • ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно…