Заглавието на този материал не е подвеждащо, тук директно става въпрос за необикновения поглед в украсата на спалното бельо. Необикновен поглед, който може би все повече се превръща в мода, което съвсем скоро ще го изведе от категорията необикновен. Днес, всеки който реши, може да се сдобие с щампа върху […]

Хромотерапията е позната по света като цветолечение, макар, че не е придобила голяма популярност в България, тя все пак започва да се практикува в СПА центрове, в санаториуми и клиники за рехабилитация. Трябва обаче да се каже, че нейното благотворно въздействие върху здравето и емоциите на човек е известно от […]

ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, ИЛИ ВИЛА, СЕ ПРЕПЪВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ

Предвид ангажираността на хората днес, тази работа отнема много физически сили, време и понякога е свързана с известна доза риск. Ето защо на пазара съществуват фирми, които се занимават точно с тази дейност.

Обикновено не знаем за правилата при  почистване на тавани и мазета.

Всички се стараем да подредим и изчистим около себе си, да заживеем в здравословна и уютна атмосфера. Но отпадъците, образувани в резултат от строително–ремонтни дейности в жилища, офиси, търговски обекти, административни сгради и други, се събират по видове и се изхвърлят в специализирани контейнери,5 предварително заявени към фирми, притежаващи разрешителни документи за дейности с отпадъци, съгласно изискванията на чл. 29 от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците.

Всеки, който изхвърли строителни, едрогабаритни и други отпадъци и мебели в или около съдовете за битови и разделно събрани отпадъци, се наказва с глоба в размер от 150 до 500 лв. за физически лица и от 700 до 2000 лв. за юридически лица.

Хубаво е да го знаем – за всеки случай!

Течовете на покрива са едно най-неприятните явления за собствениците на жилища. Веднага след като видите знаците на един теч (като обезцветени или влажни стени и тавани), първата стъпка, която е добре да се предприеме, е да се опитате да намерите  източника на теча.  Ако се окаже, че е нещо елементарно или малко, то понякога, можете и сами да го ремонтирате. Но в повечето случаи покривни течове изискват професионална помощ за ремонт на покрива.

Съвременната баня може да предложи на своите домакини страхотни усещания, обзавеждане, комфорт, спа, релакс, модерни джаджи и приложения, които далече надхвърлят старите ни представи за общата функционалност на банята. За щастие обаче, банята не е само това – за щастие , защото на младите семейства им се раждат деца и няма нищо по-хубаво от това, когато самите малчугани започват да се приучават сами да ползват уредите за баня, които са предназначени за тях.

 Ето няколко съвета, как децата да придобиват опит в банята:

С наближаването към втората годинка, трябва за започнат стъпките на детето към приучването с гърнето. Този момент съвпада с момента, когато детето сами може да се изрази, че му се ‘ходи’ до тоалетна – това е момента то да се запознае, с гърнето като негов уред. Тук започва частта, в която вие трябва да сте по-смели от детето и да премахнете няколкото пречки това да стане по-бързо.

Много семейства имат проблем с дървеници вкъщи, което поражда страх и паника. Най-разпространените креватни дървеници обичат да пият човешка кръв и често оставят по телата ни едри зачервени пъпки. Разбира се, на пазара се предлагат различни препарати за унищожаване на насекоми, но не всички са трайно ефективни.

Според мнозина специалисти борбата с дървеници е изключително трудна, тъй като този вид вредители е устойчив на много от така наречените купешки отрови. За да премахнете хапливата напаст от домовете ви е нужна правилна стратегия, която включва различни методи по откриване и отстраняване на насекомите.

Когато избирате дограма би трябвало да се ръководите от нуждите на дома ви. Естествено цената на новите прозорци е важен фактор, но не и единствения, на който да обърнете подобаващо внимание. Има и още важни неща като вида на дограмата, броя на камерите, устойчивостта на продукта, визията и така нататък.

Но нека все пак започнем с цената, която е определяща за избора ни. Предвид високата цена на дървените дограми, мнозина предпочитат монтаж на PVC или алуминиеви профили. Всички тях може да намерите на промоция в сайта www.master-plastik.com, където потребителите могат да поръчат дограми от известни производители, каквито са KMG, Aluplast и Altest. А сега нека разгледаме какви са възможностите за клиентите.

Подходящ цвят спално бельо за повече настроение

1211  Цветовете влияят върху емоциите ни – спор няма. Още от древността те са се свързвали с опасност, надежда и отчаяние. В наши дни те са средство за терапия, а подходящите могат да сътворят почти чудеса с нашето настроение и възприятия.

Ако сте на път да си купувате спално бельо, дреха или каквото и да е, което се предлага в повече от един цвят, вижте нашите съвети и направете правилния избор.

ЧЕРВЕНО
Свързва се с – енергия, топлина, страст, опасност, оптимизъм, приключение.
Плюсове – стимулира, възбужда, подобрява апетита, тонизира.
Минуси – може да доведе до превъзбуждане, главоболие.
Не се препоръчва при спално бельо за детската стая или при много чувствителни хора.

  Понякога е доста трудно да се овладее хаоса в банята, особено когато семейството се състои от повече членове. Сега ще ви помогнем с няколко идеи за това, как да поддържаме банята подредена. Подобни ПубликацииПролетно почистване на тавани и мазета77ТОЛКОВА Е ДОСАДНО, КОГАТО НАШИТЕ ИДЕИ ЗА ЧИСТ И СВЕТЪЛ  ДОМ, […]

Обзавеждането в съвременните жилища е твърде разнообразно и може това многообразие на пазара провокира честата смяна на мебели. Къде обаче съхраняваме старото обзавеждане и кой да се погрижи за всички излишни неща от дома. Потърсихме мненията на специалисти по почистване на тавани мазета.