Искате онлайн бизнес – какво включва цената за изработка на уебсайт?

Бизнес

Цената за даден продукт или услуга в наши дни винаги оказва съществено значение върху продажбата му. И колкото и да отричаме, че цената за конкретно нещо не е твърде висока или пък е доста приемлива, тя винаги има ключово значение. Щом става дума за онлайн бизнес и цена за  изработка на уебсайт, ще се сблъсквате често с големи разлики в цените на различните студия по изработка на уеб дизайн и цялостни уеб решения. И не мислете, че качествени уебдизайнери има само в столицата, интернет технологиите позволяват местопребиваване във всяко кътче на света.

Кои са нещата, на които всеки поръчител на уеб сайт трябва да обърне внимание и какво определя цената, са водещите аспекти, на които ще се спрем

Анализи и стратегия На първо място за всеки държащ на името си бизнес, услуга или е-маркетинг важно значение има редовната поддръжка и актуализация. Ъпгрейдването (надстройка, надграждане) на фирмен сайт се налага поради постоянно променящите се изисквания на уеб средата. Това е услуга, на която съответства и актуализирана цена за  изработка на уебсайт. Ето защо всяко студио по изработка на уеб дизайн ще ви представя периодично пакет от нови услуги и цени.

Важен фактор за определяне цената за  изработка на уебсайт е неговото предназначение, обем, функционалност. За един компактен сайт на малък бизнес, няколко страници са  напълно достатъчни, за да се обхване цялата сфера на дейност. Това обаче не важи при изработката на адаптивен имиджов сайт за средния или корпоративен бизнес. Различни изисквания има и сайт за недвижими имоти, туристическа агенция или хотели. А съвсем различно стои въпросът и с динамичния е-маркетингов сайт. От значение е всяко едно приложение, функционалността на съдържанието и куп  джаджи за социални медии, за ремаркетинг, имейл-маркетинг и т.н.

В цената на сайт се включват и други дейности

Персонализирана прогноза за даден уеб сайт, в чиято оферта са включени – домейн, хостинг, Web планиране, проектиране и разработване, технологично време, последваща поддръжка, маркетинг и реклама и т.н. Съществуват още редица фактори, които оскъпяват изработката и трябва да се вземат предвид.

Всички тези важни условия, допринасят за Website разходите:
 • Дали сайтът е съвсем нов или става въпрос за редизайн;
 • Дали собственикът има конкретни изисквания и колко сложно е изпълнението;
 • Нуждае ли се сайтът от блог или  управление на съдържанието  функционалност (CMS);
 • Ще има ли повече графики в създадения сайт;
 • Уебсайтът адаптивен ли е – автоматично преоразмеряване за разглеждане и управление през всякакви мобилни устройства;
 • Има ли нужда от мултимедия;
 • Какъв обем съдържание е необходимо;
 • Имате ли нужда от други специални функции, като реклама в социални медии, SEO, електронна търговия или нещо друго;
 • Кой ще поддържа сайта, след като бъде активиран.

В най-общи линии цената на всеки един индивидуален уеб сайт може да варира, а за конкретна оценка и изготвяне на индивидуална оферта, потърсете мнението на експертите от фирма по изработка на уебсайт.

 Важно е да знаете, че:

В случай, че изработката на сайт е с цел популяризиране на бизнес и привличане на клиенти и контрагенти в уеб пространството, то от особено значение е привлекателен дизайн, програмна функционалност, качествено съдържание, представящо умело дейността, и SEO оптимизация според изискванията на търсачките. В зависимост от бюджета, с който разполага фирмата, може да се започне от проектно предложение. В някои случаи се прилага авансово плащане на част от цената за изработка на уебсайт с предварителния договор, преди извършване на конкретни услуги. Това е гаранция за ангажираност по проекта.

Извършва се проучване и анализ на конкуренцията, след което се изработва индивидуален и отличаващ се webdesign, който се предоставя на поръчителя за одобрение. Едва след последни корекции и детайли се стартира по плана за работа по сайта.

Накрая се набелязва набор от последващи мерки за успешно позициониране на сайта в онлайн пространството. Целият процес отнема технологично време, с което поръчителят трябва да се съобрази. Крайният срок се определя при договарянето. Накрая идва плащането и на окончателната цена за изработка на уебсайта, в  крайния срок по договора.

Подобни Публикации

 • Таванското помещение все по-често се преоткрива. То дарява чудесни възможности и може да преустанови цялата жилищна атмосфера. С някои лесни подобрения и вие може да превърнете килера за вехтории в чудесен вариант с площ за битуване, творчество или работно място. Все по-често срещаните прозорци по покривите търпят видими подобрения и…
 •  Свети Валентин - най-романтичният празник стана много популярен в България и вече  хиляди двойки празнуват. Преди тази дата също се извършват редица приготовления. Независимо на колко дълга връзка се радват, за дамите е от огромно значение да изглеждат ослепително. Бельото, естествено, се избира специално и е набелязано дълго преди облеклото.…
 • Течовете на покрива са едно най-неприятните явления за собствениците на жилища. Веднага след като видите знаците на един теч (като обезцветени или влажни стени и тавани), първата стъпка, която е добре да се предприеме, е да се опитате да намерите  източника на теча.  Ако се окаже, че е нещо елементарно…